Beste ouders

Reeds enkele jaren zoeken we voor onze dojo extra uren om extra trainingen te kunnen organiseren. Dit is een moeilijke zoektocht, wegens gebrek aan eigen middelen en gebrek aan beschikbare infrastructuur. Hierdoor konden wij voor onze jeugdafdeling slechts één uur training per week inrichten. Een tweede wekelijks trainingsuur voor de jongste leden, laat staan aparte trainingen voor een tweede jeugdgroep in een oudere leeftijdscategorie, behoorde niet tot de mogelijkheden. Eén uur training per week is echter te weinig om onze huidige jeugdleden voldoende te kunnen begeleiden om de doelstellingen te halen die we voor onze jeugdleden wensen inzake basiskennis, groei en doorstroming naar volgende leeftijdsgroepen. Tot onze spijt moeten wij u daarom meedelen dat wij onze jeugdafdeling van 8 tot 12-jarigen stopzetten.

In de plaats daarvan richten wij vanaf september 2016 een basis-training in voor leden vanaf 12 jaar. Dit is voor een gemengde groep van jeugd (vanaf 12 jaar) en volwassenen, waar vooral basistechnieken aangeleerd zullen worden. Indien uw zoon of dochter al 12 jaar is, dan kan hij of zij dus gewoon blijven trainen op het gekende trainingsuur op maandag van 18.30 u. tot 19.30 u. De jeugdleden die deze training volgen, mogen ook mee trainen met de volwassenen op andere trainingsuren.

Indien uw zoon of dochter jonger is dan 12 jaar, dan kunnen wij helaas geen alternatief aanbieden. Er zijn geen andere aikido-jeugdafdelingen in het Antwerpse. Als ju jitsu een alternatief is dat u overweegt, dan kan uw zoon of dochter hiervoor desgewenst terecht bij de ju jitsu club van Satori Kwai.

Voor meer informatie kan u terecht via ons mailadres dojo@antwerpenaikikai.be.

Met vriendelijke groeten

het bestuur van Antwerpen Aikikai